Onze locaties

Hier kunt u de verschillende locaties van Rhenus selecteren. U kunt kiezen tussen landen, locaties en diensten.

 • JE PARTNER IN ARCHIEF

  Op zoek naar een partner voor het beheer van je archief? Dockx Rhenus Archisafe biedt je het gemak van één totaaloplossing voor archiefopslag, archiefbeheer en archiefvernietiging. Daar waar met gevoelige informatie wordt gewerkt, documenten optimaal en veilig beschermd moeten worden, is Dockx Rhenus Archisafe op z'n best.

 • BEVEILIGDE EN GECONDITIONEERDE ARCHIEFOPSLAG GEBOUWEN IN België EN DAARBUITEN

 • GECERTIFICEERDE PROCEDURES EN GEGEVENSBESCHERMING

  - Strikte en gecertificeerde beveiligingsprocedure
  - Gecertificeerd voor de strengste eisen en wetgeving
  - Naleving van de nieuwe GDPR wetgeving is gewaarborgd

 • Dockx Rhenus Archisafe

  Al meer dan 20 jaar dé professional voor veilig documentbeheer.

 • Nieuw bij Dockx Rhenus Archisafe

  Koop onze professionele archiefdozen hier!

DOCKX RHENUS ARCHISAFE

Dockx Rhenus Archisafe is een joint venture tussen Dockx Group en Rhenus Office Systems. Rhenus Office Systems behandelt wereldwijd meer dan 15 miljard documenten in archiefopslag. Rhenus bedient meer dan 15.000 bedrijfsklanten in document management en voert jaarlijks 1,5 mio container bewegingen uit.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Dockx Rhenus Archisafe heeft duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) verweven in haar beleid en processen. Bijvoorbeeld bij het inkopen van voertuigen en materiaal ligt onze focus op duurzaamheid. Daar waar facetten uit de dienstverlening milieubelastend zijn, streeft de organisatie naar oplossingen ten gunste van het milieu. Waar mogelijkheden zijn om duurzaam in te kopen is het  beleid van Dockx Rhenus Archisafe om duurder maar duurzaam af te zetten tegen goedkopere en meer milieubelastende alternatieven, zodat niet enkel prijs bepalend is voor de keuze.

Door te kiezen voor Dockx Rhenus Archisafe  kunt u het archiefbeheer van uw bedrijf structureren en integreren, contacten over het archiefbeheer stroomlijnen en de registratie professionaliseren.

Dockx Rhenus Archisafe Documentlogistiek garandeert volledige transparantie in de document- en archiefbestanden door middel van een moderne archiefapplicatie die gehost wordt in het eigen datacenter. Elke documentbeweging wordt vastgelegd in een audit-proof archivering systeem, zodat de status van elk document steeds opvraagbaar is. Daarnaast bieden we maximale veiligheid en bescherming tegen ongeautoriseerde toegang, diefstal, brand- en waterschade. Wij garanderen dat uw gevoelige gegevens worden  bewaard volgens de hoogste veiligheidsnormen. Daartoe is ons systeem ISO 27001 en 9001 .

Dankzij de web portal, Business Network Platform (BNP) zijn alle gegevens steeds volledig voor u beschikbaar. Daartoe bevoegde personen kunnen vanaf hun werkplek elk voor hen toegankelijk bestand online opvragen. Bovendien kan elk document ook fysiek opgevraagd worden door geautoriseerde gebruikers. Afhankelijk van het afgesproken service level (SLA) worden opgevraagde documenten digitaal via het web portal of fysiek via onze bezorgservice ter beschikking gesteld. 

Dockx Rhenus Archisafe biedt u het gemak van één totaalleverancier voor alle documentmanagement diensten. De grote ervaring en kennis garanderen een veilige, bedrijfszekere en efficiënte overgang naar een modern en professioneel archiefbehee

 Wat bieden wij u:

 •  Gestandaardiseerde en transparante processen
 •  Individuele processtandaarden naar wensen van de klant
 •  Opslag van data in Europese datacenters van Dockx Rhenus Archisafe
 •  International Key Account Management en locale contactpersonen
 •  Inrichten van BNP naar de wensen van de klant

 

Structuur en omvang


Dockx Rhenus Archisafe, is onderdeel van de Rethmann groep, een onderneming met een jaaromzet van meer dan 12 miljard euro en meer dan 70.000 man personeel.

Binnen de Rhenus Contract Logistics-divisie is de afdeling Rhenus Office Systems verantwoordelijk voor de activiteiten rond documentmanagement.  Dockx Dockx Rhenus Archisafe is de Belgische vestiging daarvan.  

Kerngegevens van Rhenus Office Systems:

 • Hoofdkantoor: Holzwickede (Duitsland)
 • Vestigingen: 26 in Duitsland, 29 elders in Europa
 • Aantal documenten in beheer: meer dan 10 miljard
 • Archiefruimte: meer dan 4.000 strekkende kilometer archief opgeslagen
 • Klanten: meer dan 15.000
 • Een solide familiebedrijf
 • Al meer dan 20 jaar ervaring in documentmanagement
 • Al meer dan 100 jaar ervaring in logistiek

Visie

De Rethmann groep is een grote onderneming waarbij de besluitvorming decentraal plaatsvindt. De werkmaatschappijen hebben een grote mate van autonomie maar ze kunnen terugvallen op de kennis, processen en systemen die op centraal niveau ontwikkeld zijn. Dat maakt het mogelijk in te spelen op de lokale behoeftes van klanten terwijl de kwaliteit van een grote onderneming kan worden geboden.

Typische zaken die op centraal niveau geregeld worden zijn onder andere het kwaliteitsmanagement systeem en de IT. Ondernemingen van de Rethmann groep voldoen wereldwijd aan dezelfde hoge kwaliteitsstandaarden en maken gebruik van dezelfde IT systemen. Dit maakt het mogelijk om klanten over de hele wereld hetzelfde niveau van dienstverlening aan te bieden.

Structuur en omvang


Dockx Group bestaat uit een aantal bedrijven die kwaliteitsvolle totaaloplossingen op maat aanbieden in deze bedrijfstakken:

 • Verhuur van voertuigen
 • Nationale en internationale verhuizingen
 • Logistiek, expeditie, douane, wegtransport, spoorvervoer, zee –en luchtvracht
 • Goederen uitleveren, ontvangen en ophalen
 •  meer dan 40 jaar ervaring
 •  200 medewerkers
 •  1 250 voertuigen
 •  40 000 m2 opslag
 •  18 locaties in België

Jozef Dockx richt in mei 1979 de nv Dockx-Colli-Express op. Op de Boomsesteenweg in Wilrijk start hij met de verhuur van vracht- en bestelwagens. Al snel breidt de dienstverlening uit: carrosseriewerken, transport, verhuizingen, meubelopslag, verhuur van personenwagens, luxewagens en motoren, … In 2005 breidt de groep verder uit met twee bedrijven. De overname van Tolimpex, sinds 1966 een gevestigde waarde in de haven van Antwerpen, opent de deur naar internationale logistiek. Door Lombaerts (opgericht in 1991) in te lijven, krijgt de groep vaste voet in de industriële sector.

Prioriteit  

Aandachtig luisteren naar de vragen van onze klanten - particulieren én bedrijven. Alleen zo kunnen we voldoen aan de hoge eisen die zij vandaag stellen.

 

Doel


Dankzij ons complementaire dienstenaanbod vinden klanten bij Dockx Group kwalitatieve en innovatieve totaaloplossingen op maat. Bovendien streven we altijd een samenwerking op lange termijn na.

Troeven

Particulieren en bedrijven kunnen bij één aanspreekpunt terecht voor deskundig advies op het gebied van mobiliteit, verhuizingen, distributie en logistiek: Dockx Group.

Missie


Als ervaren, innovatieve en betrouwbare dienstverlener, waarborgt Dockx Group kwaliteitsvolle totaaloplossingen op maat in verhuur van voertuigen, verhuizingen, logisitek, distributie en expeditie.

Joint venture

Op 1 april 2017 hebben Dockx Group en Rhenus Office Systems een joint venture afgesloten voor de verdere commercialisering van archiefopslag op de Belgische markt. Deze activiteit zit in de nieuwe vennootschap Dockx Rhenus Archisafe nv. Onder het merk Dockx Rhenus zal de huidige dienstverlening van fysieke archiefopslag verder geprofessionaliseerd worden en zal er in de toekomst ook een gebruiksvriendelijk online platform ontwikkeld worden.

Printen

Neem hier contact met ons op!

Algemene contact form Rhenus Dockx

Informatie

Hoofdkantoor Dockx Rhenus Archisafe

Terbekehofdreef 10
2610 Wilrijk
België
info@dockx-rhenus.be